LA PESCUIT

Bun venit tuturor!!! Aici puteti afla informati utile despre pescuit.Momeli, tehnici de pescuit si multe altele.

miercuri, 5 ianuarie 2011

CUM AMESTECAM NADELE?

Pentru a pregati o nada in mod corect, veti avea nevoie de doua lucruri: un recipient rotund pentru amestecare si un burete pentru umectare. De ce un recipient rotund si nu alta forma ? Pentru simplul motiv ca nu are colturi, si astfel reduceti posibilitatile de a va ramane nada neumectata. Un burete este de asemenea important pentru ca absoarbe de fiecare data aceeasi cantitate de apa necesara umectarii nadei.
Cel mai bine se amesteca si se umezesc nadele in trei timpi. Pentru inceput se pune apa pana cand nada are consistenta finala dorita. Dupa adaugarea apei si amestecarea nadei, este recomandat sa lasati compozitia sa absoarba apa timp de zece minute. Aceasta perioada de timp se poate folosi pentru desfacerea sculelor de pescuit. Dupa aceste zece minute veti observa ca apa a fost absorbita de ingredientele nadei, iar amestecul pare uscat acum. Se va repeta procedura de adaugare a apei pana cand, din nou nada va parea terminata. Din nou se lasa nada pentru zece minute. La fel veti observa ca nada pare uscata, insa nu chiar ca prima data. Pentru a treia oara va trebui sa repetati procedeul, cu mentiunea ca dupa acest pas veti avea nada perfect umezita. Ingredientele au absorbit apa, iar nada nu se va mai usca.
Pasii descrisi mai sus sunt foarte importanti si trebuiesc urmati intocmai. Cand adaugati prea multa apa, sau chiar toata apa dintr-odata, ingredientele nu vor lucra asa cum trebuie, riscand sa pierdeti foarte mult din calitatea lor, deci fiti foarte atenti!
Cateodata, dupa ce ati terminat prepararea nadei, veti vedea niste cocoloase in ea. Acestea sunt pur si simplu parti mai umede ale nadei. Pentru a scapa de ele, si pentru a fi siguri ca nada este umezita uniform, cea mai sigura varianta este aceea de a o sita. Astfel, veti avea o nada perfecta.
Cea mai buna perioada de a amesteca si umezi nada este aproximativ cu o ora inaintea inceperii propriu-zise a partidei de pescuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu