LA PESCUIT

Bun venit tuturor!!! Aici puteti afla informati utile despre pescuit.Momeli, tehnici de pescuit si multe altele.

duminică, 12 decembrie 2010

Aroma de tuica in nada

.



Tuica sau palinca este o bautura alcoolica obtinuta prin fiermentarea si distilarea prunelor sau a altor fructe dulci.




In prezent se gasesc fel de fel de aditivi si arome naturale sau mai putin naturale care sa starneasca pofta de mancare a pestelui, cum ar fi: vanilia, anason, cascaval, scoica, miere, capsune si alte fructe dulci, rom, cacao, alcoolul, etc.




Una dintre aromele mele preferate pe care le folosesc in nada la pescuit este tuica. Tuica fiind un alcool puternic natural, aceasta are o dispersie si o solubilitate rapida, atragand pestii foarte rapid la locul nadit, dar si ajutand la dizilvarea mai rapida a nadei. Unii pescari folosesc tuica la realizarea nadei, dar si la conservarea unor seminte, cum ar fi boabele de porumb, sau a altor momeli.




Aceasta aroma am folosit-o si pe ape curgatoare, dar si pe balti la pescuitul la pluta, mai putin la fund. Pe balti cand foloseam aceasta aroma prindeam foarte mult caras si rareori cate un crap mai mic. Cel mai bine prindeam pe ape curgatoare, darorita faptului ca aceasta este intr-o continuua curgere si ca tuica se disperseaza foarte repede, astfel nada aruncata in apa lasa o dara pe o arie mare, ceea ce atrage pestii foarte rapid la locul nadit. Astfel am reusit sa prind pe langa nelipsitii obleti, foarte mult moronas, scobar, platici de pana la 1,5 kg, dar si alte specii.




In general aroma de tuica o folosesc in nada simple facute de mine, cum ar fi de exemplu urmatoarea reteta de nada:



Pamant de musunoi cca. 1 kg

Malai cca. 500 g

Arpacas sau grau fiert cca. 250 g

Faina alba cca. 250g – pentru a lega putin nada

Canepa fiarta 100g
Tuica 50 ml



Toate acestea se pun intrun vas si se umecteaza pana la realizarea bulgarilor de nadit cu apa de la fierberea arpacasului. De obicei imi prepar nada acasa, fiindaca stau la 5 minute de mers pe jos de Mures.





In concluzie pot spune ca tuica este o aroma foarte buna si merita incercata.
Fir intins tuturor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu