LA PESCUIT

Bun venit tuturor!!! Aici puteti afla informati utile despre pescuit.Momeli, tehnici de pescuit si multe altele.

miercuri, 5 ianuarie 2011

CUM AMESTECAM NADELE?

Pentru a pregati o nada in mod corect, veti avea nevoie de doua lucruri: un recipient rotund pentru amestecare si un burete pentru umectare. De ce un recipient rotund si nu alta forma ? Pentru simplul motiv ca nu are colturi, si astfel reduceti posibilitatile de a va ramane nada neumectata. Un burete este de asemenea important pentru ca absoarbe de fiecare data aceeasi cantitate de apa necesara umectarii nadei.
Cel mai bine se amesteca si se umezesc nadele in trei timpi. Pentru inceput se pune apa pana cand nada are consistenta finala dorita. Dupa adaugarea apei si amestecarea nadei, este recomandat sa lasati compozitia sa absoarba apa timp de zece minute. Aceasta perioada de timp se poate folosi pentru desfacerea sculelor de pescuit. Dupa aceste zece minute veti observa ca apa a fost absorbita de ingredientele nadei, iar amestecul pare uscat acum. Se va repeta procedura de adaugare a apei pana cand, din nou nada va parea terminata. Din nou se lasa nada pentru zece minute. La fel veti observa ca nada pare uscata, insa nu chiar ca prima data. Pentru a treia oara va trebui sa repetati procedeul, cu mentiunea ca dupa acest pas veti avea nada perfect umezita. Ingredientele au absorbit apa, iar nada nu se va mai usca.
Pasii descrisi mai sus sunt foarte importanti si trebuiesc urmati intocmai. Cand adaugati prea multa apa, sau chiar toata apa dintr-odata, ingredientele nu vor lucra asa cum trebuie, riscand sa pierdeti foarte mult din calitatea lor, deci fiti foarte atenti!
Cateodata, dupa ce ati terminat prepararea nadei, veti vedea niste cocoloase in ea. Acestea sunt pur si simplu parti mai umede ale nadei. Pentru a scapa de ele, si pentru a fi siguri ca nada este umezita uniform, cea mai sigura varianta este aceea de a o sita. Astfel, veti avea o nada perfecta.
Cea mai buna perioada de a amesteca si umezi nada este aproximativ cu o ora inaintea inceperii propriu-zise a partidei de pescuit.

DE CE AMESTECAM NADELE?

Oriunde pescuiti si in orice tip de apa cautati pestii, veti ajunge la concluzia ca intotdeauna conditiile se schimba, iar acel peste, oricare ar fi specia din care face parte, isi schimba mereu comportamentul. Tocmai din acest motiv este foarte important ca fiecare pescar sa incerce sa citeasca aceste schimbari pentru a-si putea adapta tactica in consecinta.
Cat de puternic este curentul apei astazi ? Pestele pe care doresc sa-l prind va sta la suprafata, intre ape sau in apropierea fundului acesteia ? Ce specii doresc sa prind ? Acestea sunt doar cateva din intrebarile pe care fiecare pescar ar trebui sa si le puna inaintea inceperii oricarei partide de pescuit. Aceste detalii stabilesc tactica necesara dar determina si ce tip si cata nada trebuie folosita. De exemplu : pentru o apa cu un curent puternic si/sau specii de pesti care se hranesc in apropierea fundului va fi necesara utilizarea de nade mai grele si mai lipicioase decat pentru o apa statatoare si/sau pesti care se hranesc in apropierea suprafetei apei. Aceste lucruri suna foarte logic, si chiar sunt, insa cateodata veti descoperi ca lucrurile sunt ceva mai complicate.
Acest ghid de utilizare a nadelor va va fi de mare ajutor. Va vom explica diferitele caracteristici ale nadelor si modalitatile recomandate de utilizare. Acest ghid va ajuta multi pescari sa depaseasca anumite probleme pe care le au in ceea ce priveste amestecarea corecta a nadelor, ajutandu-i sa aiba capturi mai multe si mai mari.